Водії та пішоходи: Як карають автохамів

Є безліч методів, як навчити водіїв-жлобів поважати оточуючих. Ну або хоча б провчити їх за хамство

Водії та пішоходи: Як карають автохамів…

Мабуть, немає такої людини, яка хоча б один раз в житті не натрапляла на водія-жлоба.

Скільки разів "безлошадним" доводилося виходити, наприклад, з автобусу і натикатися на автівку на зупинці, через яку важко чи неможливо пройти? Скільки разів доводилося обходити по калюжах, дорозі чи газону чергового "таланта", запаркованого на тротуарі? Або стояти, скажемо, в трамваї, який зупинився через те, що якийсь водій припаркував власне авто на трамвайних коліях.

Depo.Київ зібрав підбірку прикладів, як пішоходи карають водіїв-жлобів, яким чхати на оточуючих. Одразу попередимо: не всі вони "безкарні" з міркувань законності, адже закони в нас часто на боці "майна" та його власників, а не людей, яким це майно цілком об'єктивно і всупереч тим же законам псує життя.

Приклад №1. Законний

Дзвінок до поліції. Можна зателефонувати на "102", повідомивши адресу, де водій-жлоб перегородив доріжку для пішоходів. Якщо копи встигнуть приїхати, то вони накладуть штраф на порушника. Та зазвичай водії-жлоби так швидко їдуть з місця події, що патрульні просто не встигають їх карати. Також досить часто "копи" просто не приїжджають, в тому числі і тому, що "неправильна парковка" може бути не найпріоритетнішим викликом серед багатьох інших. Крім того, просто виписати штраф на машину вони не можуть - карати треба водія. Якого ще треба дочекатися, що вдається не завжди.

Приклад №2. Культурний

Багато людей роблять зауваження напряму або залишають записки водіям-хамам. У такому посланні можна написати дуже багато цікавого про те, ким насправді є водій, щоб він там про себе не думав. Таким чином можна, як мінімум, присоромити власника автівки. І, можливо, іншим разом він подумає, перш ніж шкодити моральному самопочуттю пішоходів. Але треба бути пильним, адже не всі водії-жлоби адекватно реагують на пішохода, що зробив їм зауваження.

Приклад №3. Дратівливий

Останнім часом набирає популярності наклеювання різноманітних "тематичних" наліпок на машини автохамів. Хто обережніший, клеїть "листи щастя", наприклад, на капот. Хто зліший і сміливіший - на лобове скло. Останнє, якщо наліпка якісна, може добряче попсувати водію нерви, адже віддирати її доведеться довго, а з нею їздити і незручно, і небезпечно, і, прямо скажемо, сумно для самооцінки.

Приклад №4. Сміттєвий

Іноді виходить автохам до рідної автівки, припаркованої неподалік де попало, бо не хамське це діло - ніжками 50 метрів ходити і за парковку платити, а машина "прикрашена" пакетом сміття. Добре, якщо не розсипом. Чимало пішоходів все частіше приходять до такого виду покарання. Дехто обставляє автомобіль-порушник сміттєвими баками, які для виїзду треба розпихати. Все це не смертельно, шкоди транспортному засобу не несе, але нерви водію попсує. А що поробиш: пішоходи - теж люди, схильні до творчості і художніх інсталяцій.

Приклад №5. Жорсткіший

Ніщо так не радує водія, як "цегла". І не та, під яку їхати не можна, а яка лежить на капоті твого авто. Добре, якщо на якійсь газетці. Гірше - якщо без неї. Адже її треба зняти, і так, щоб не пошкодити фарбу. Матеріальної шкоди при цьому зазвичай нема (якщо цеглу не "поклали" з якогось п'ятого чи восьмого поверхом методом вільного падіння), а натяк більш ніж зрозумілий.

Сюди ж можна віднести і малювання маркером чи заливання дверних ручок олією чи мастилом. Як такої шкоди воно не завдає, а відтирати доведеться.

Приклад №6. На межі

Щоб там не думали автохами, але способів зіпсувати їм життя більше, ніж газонів і тротуарів, на яких вони ще не паркувалися. Причому зробити це можна під гаслом "воно само поламалося" - був би час і натхнення.

Один з найпоширеніших способів, який можна часто зустріти під фото з автівками, припаркованими на дитячих майданчиках чи під під'їздом - хліб, пшоно та інша голубина їжа, насипана на даху чи капоті. Мовляв, птахи "на ура" розбивають емаль, а там і до іржі недалеко. А якщо і не пошкодять, то загадять точно. Дрібниця, а неприємно.

Приклад № 7. Жорстокий і травмонебезпечний

За усе, що написане нижче, "світить" адміністративна, а можливо, і кримінальна відповідальність за псування майна.

Деяких пішоходів настільки виводять з себе водії-жлоби, що вони вдаються до крайнощів: розбивають скло, обливають фарбою, ламають бокові дзеркала або двірники на лобовому склі. Пробити колесо, пошкрябати боковину цвяхом чи ключем теж багато зусиль не потребує. Після такого водій-жлоб, скоріше за все, зрозуміє "натяк", і може навіть зробить висновки. Але і пішоходу буде непереливки після спілкування з копами. А тим більше - за самим водієм, якщо той зловить його на місці пригоди.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme