В Росії задумались над зупинкою виробництва шоколаду

Виробництво шоколаду в Росії стає невигідним через девальвацію рубля і обмеження імпорту сировини

До такого висновку прийшли фахівці Центру досліджень кондитерського ринку. На їхню думку, деяким підприємствам загрожує призупинення виробництва, передає depo.ua з посиланням на "Эхо Москвы".

Сценарій зупинки виробництва в сьогоднішній економічній ситуації дуже реалістичний, - заявила виконавчий директор Центру досліджень кондитерського ринку Єлизавета Нікітіна:

"Основні проблеми, з якими зіткнулася галузь, це зростання собівартості і зростання вартості сировини. Оскільки, в основному, вона імпортна. І тут залежить від того, як буде коливатися далі рубль, і вже, звичайно, далі від світових цін на какао-сировину. Під ударом знаходяться невеликі локальні виробництва, у яких немає достатніх фінансових ресурсів для того, щоб взяти на себе ось ці девальваційні ризики. Вони, звичайно, в першу чергу можуть постраждати, або є ще така ймовірність, що відмовляться від дорогої сировини, від какао-масла зокрема, і перейдуть на якісь з його замінників. Це, звичайно, вибір конкретного підприємця, але в цілому такі от сценарію досить ймовірні".

За підрахунками експертів, собівартість створення звичайної плитки молочного шоколаду за рік зросла в два рази. Фахівці ринку пов'язують це з тим, що виробництво шоколаду більш ніж на 60% залежить від імпортних інгредієнтів.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme