Люди не можуть відрізнити на смак віскі та бурбон

Американські вчені виявили, що люди не здатні відчувати різницю між бурбоном і житнім віскі

Результати дослідження опубліковані в Journal of Food Science, передає depo.ua.

Єдиною відмінністю житнього віскі від бурбона є сировина для солоду - воно повинно містити більше 50 відсотків жита або кукурудзи відповідно.

Співробітники Університету Дрексела в Філадельфії з колегами запропонували 21 добровольцю понюхати 10 немаркованих сортів віскі: п'ять житніх і п'ять бурбонів (дегустація по запаху відповідає посібнику з оцінки віскі). Потім їх попросили згрупувати напої за будь-яким довільним критерієм так, щоб груп було не менше двох і не більше дев'яти. Для більшої статистичної достовірності експеримент повторили двічі з інтервалом в декілька днів.

З'ясувалося, що склад сировини не мав значення при групуванні віскі.

Найбільш важливими факторами при сортуванні виявилися вміст алкоголю, термін витримки і компанія-виробник.

"Це перше опубліковане свідчення того, що склад солоду не обумовлює сенсорні характеристики американського віскі: житні і бурбони, хоча відносяться за стандартом до різних видів напоїв, не відрізняються для споживачів", - пишуть дослідники.

Больше новостей о событиях в Украине и мире на Depo.ua

Все новости на одном канале в Google News

Следите за новостями в Телеграм

Подписывайтесь на нашу страницу Facebook

deneme